12 Mayıs 2015 Salı

Saçta Sedef Hastalığı İçin Bakım yağı

Sedef


Sedef bir cilt rahatsızlığı olup, diğer organların bozuklukları ile bir ilişkisi yoktur. Birçok kronik hastalıkta olduğu gibi belirli aralıklarla tekrarlama özelliği vardır. Bazen ortadan kalkıp yeniden ortaya çıkabilir, bu tekrarlama sıklığı, va sedefin bölgesel yaygınlığı insanlara göre değişmektedir. Sedefte bazen uzun yıllar boyunca hiçbir atak yaşanmaz yani görülmezama bu sedefin tedavi olduğu anlamına gelmez. Sedef onu tetikleyen durumlarla birlikte yıllar sonra kapınızı çalabilir.


Saçta Sedef Hastalığı


Saçlı deride görülenler, sedef hastalığının en sık rastlanan belirtile­ridir. Kenarlan kızarık, yuvarlak ve sınırlan belirgin lekeler ortaya çıkar. Hastalık bölgeleri birbirinden ayrı ya da yaygm olarak görü­lebilir. Bu Özellikleriyle sedef hastalığı, öteki deri hastalıklarından ayırt edilir.

Ayrıca sedef hastalığında saçlar kökte birbirine yapışık değildir ve çekildiklerinde yağlı bir kabuk kalkmaz. Sedef hastalığı saç dökülmesini etkilememekle birlikte, hastalıklı bölgede kan top­lanmasına yol açarak kaşıntıya, kolay kanamaya ve saçlı derinin kurumasına neden olur.

Sedefli Saç Derisi


Saç derisindeki sedef seboreik dermatitle sıklıkla karıştırılır. Ancak Sedef ve seboreik dermatit ayrı şeylerdir. Seboreik dermatit de tedavisi bilinmeyen bir hastalık olmasına rağmen sedef ondan daha farklıdır. Sedef kaşıntılı olmayabilir ama seboreik dermatit çok yoğun kaşıntılı bir hastalıktır.

Sedefli Saç Derisi Bakımı


Sedefli saç derisine sahipseniz sedefli bölgeyi irite etmeyecek bakımlar her zaman için lehinizedir. Sedefli bölgelerde kullanılan çeşitli temizlik maddeleri sedefin çoğalmasına neden olur. Bunlardan örneğpin şampuanlarda bulunan SLS (sodium laureth sulfate) veya ALS (amonium laureth sulfate) gibi sülfatlı maddeler sedefli bölgeyi tahriş etmektedirler. Bu noktada sülfatsız şampuanlar kullanmanız faydanızadır.

Sedefli saç derisine yapacağınız bir diğer bakımsa ardıç katranı, shea butter, çörek otu yağı, hindistan cevizi yağı, tespih ağacı yağı, jojoba yağı gibi yağlarla yapacağınız bakımlardır.

Sedef  Bakim Yağı


Malzemeler:
100 gr shea butter
30 ml tespih ağacı yağı (neem oil) 
30 ml çörek otu yağı 
10 ml çay ağacı yağı
10 ml e vitamini


Bu malzemelerden shea butter yoğun nem verici ve yara iyileştirici özellikleri bilinen bir yağdır. Çörek otu yağı sedefli bölgelerde cilt yenileme ve hızlı iyileştirme gösteren bir yağdır. Yani tespih ağacı yağı ciltte olumlu etkileri bilinen bir yağdır, Çay ağacı yağı yara olan bölgenin kaşınmasını engelleyici amaçla kullanılır. E vitamini ise kuvvetli bir antioksidandır. 

Shea butter katı yağ olduğu için önce bir kapta benmari usulü eritin, sonra soğumaya aldığınız aşamada çörek otu yağını, tespih ağacı yağını ve ardına e vitaminini ilave edin, karışım iyice soğumaya başladığında en son olarak çay ağacı yağını ilave edip yağı dolapta donmaya bırakın. saçta sedef hastalığının yaşandığı bölğeye hafif hareketlerle sürünüz.. Bu hazırladığınız ürünü duş sonrası ve akşamları sedefli bölgelere uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder