11 Mayıs 2015 Pazartesi

Egzamalı Saçlar İçin Saç Bakım Yağı

Egzamalı Saçlar İçin Saç Bakım Yağı




Saç egzamasına sebep olan en önemli faktörlerden biri strestir. Öte yandan çeşitli kozmetik ürünler, mevsimsel geçişler, alerjik hastalıklar veya saç derisinin kullanılan kimyasal ürünlere karşı fazlasıyla hassas olması, saç bölgesindeki yağ bezlerinin normalden fazla çalışarak saç derisinin aşırı derecede yağlanması ve yeteri derecede temizlenmemesi, genetik faktörler, saç derisinin gereğinden fazla kuru olması, ter bezlerinin fazla çalışması saç egzamasının başlıca temel faktörleri arasında yer alır.



Sedefli Saç Derisi Bakımı


Sedefli saç derisine sahipseniz sedefli bölgeyi irite etmeyecek bakımlar her zaman için lehinizedir. Sedefli bölgelerde kullanılan çeşitli temizlik maddeleri sedefin çoğalmasına neden olur. Bunlardan örneğpin şampuanlarda bulunan SLS (sodium laureth sulfate) veya ALS (amonium laureth sulfate) gibi sülfatlı maddeler sedefli bölgeyi tahriş etmektedirler. Bu noktada sülfatsız şampuanlar kullanmanız faydanızadır.

Sedefli saç derisine yapacağınız bir diğer bakımsa ardıç katranı, shea butter, çörek otu yağı, hindistan cevizi yağı, tespih ağacı yağı, jojoba yağı gibi yağlarla yapacağınız bakımlardır.

Çeşitli yağlarla yapılan bu bakımlar olumlu sonuçlar vermektedir. Ancak peşinen uyaralım ki sedef hastalığını tedavi ettiğini söyleyen şarlatanlara veya sedef kremi, şampuanı sabunu gibi ürünlere inanıp yüksek miktarlarda para vermeyiniz.

Bu tarz ürünler ve şarlatanlıklar bazı uyanıkların para kazanmak için yaptıkları, insanların hastalıklarını kullanarak ahlaksızca kandırdıkları şeylerdir. Ayrıca internettteki çoğu bilgi ciddi anlamda gerçek değildir, çoğu birbirinin aynısı olan bu bilgiler kes kopyala yapıştır yöntemiyle üretilmiş bilgiler olup itibar edilmemelidir. Sedef gibi bir rahatsızlığınız varsa bu konuda doktorlardan yardım isteyebilirsiniz.

Saçta Sedefe İyi Gelen Ürünler


Shea Butter (karite yağı) Karite (shea) ağacının meyvesinden elde edilen katı formda bir yağdır. Özellikle Burkina Faso ve Gana’da kadınlar tarafından toplanarak işlenen Karite meyvesinin hasatı yapıldıktan sonra yemişleri kurutulur, bu yemişler ince bir macun haline getirmek için öğütüldükten sonra elde edilen macun Karite Yağı (shea yağı) haline gelir.

Saç bakımında ideal yağlardan birisidir, yıpranmış saçları derinlemesine nemlendirerek, saçların kırılmasını ve koparak dökülmesini engellemeye yardımcı olur.

Shea Butter İle Sedefli Saç Bakımı


Sedef hastalığında çeşitli kürlerde faydalanılmaktadır. Sahea butter yağından yararlanabileceğimiz bu tarz kürler özellikle deri hastalıkları olan yani sedef, vitiligo, egzama, saç dökülmesi, kurdeşen ( ürtiker ) ve cilt hastalıklarında tedaviye yardımcı olmaktadır.

Ancak hem saç derisinin rahatlaması hemde sedefin olumsuz sonuçlarını durudurulması açısından bazı vitamin destekleri kürümüzü daha da etkili hale getirecektir. İçerikleri itibariyle Sukalen, E ve B5  vitaminlerinin onarıcı ve koruyucu etkileri ve laktik asitin egzaman bakterisini kontrol atına alacak yapısından yararlanacağımız kürü için;

    Shea Butter 100gr
    Skualen 10ml
    B5 Vitamini 10ml
    E Vitamini 10ml
    %20 Laktik Asit Çözeltisi

Saçta Sedef İçin Bakım Maskesi Hazırlamak


Shea butter, skualen, b ve e vitaminleri bir kaba konur benmari usulü eritilir ve birbirlerine karışması sağlanır. Bu karışımı yıkadığınız bölgeye sürebilirsiniz cildin nem oranını düzenleyeceği için sedef hastalığının iyileşmesine yardımcı olacaktır.

 %20 Laktik asit çözeltisi uygulaması ise sedefli bölgeyi temizlemek için oldukça etkilidir. %20 Laktik asit çözeltisi pamuk yardımı ile sedefli bölgeye sürülür 10 dk. kadar bekletilir. Daha sonra bol su ile yıkanır.Üzerine yukarıda tarifini verdiğimiz yağlar uygulanır.

Konumuzla alakalı olarak " Saç Bakım yağları " başlıklı yazımızında dikkate değer olduğunu hatırlatarak , iyi okumalar dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder