11 Mayıs 2015 Pazartesi

Hint Yağı Saç Bakımı

Hint Bitkisi


Anavatanı Hindistan olan, sütleğengiller familyasına ait bir bitkidir. Akdeniz iklimin görüldüğü yerlerde doğal olarak bulunur ve ekim dikimi yapılarak ticari kullanımlı yağ çıkarılır. İki çeneklilerden, tropik bölgelerde, 8-10 m yüksekliğe ulaşabilen, çok yıllık, tohumlarından yağ elde edilen bir bitkidir. Türkiye de bu bitki genelde “kene otu” olarak bilinmektedir. Tohumlarından çıkarılan yağın yüksek oranda kullanılması (200 gr ve üzeri) toksikolojik etkiye sebep olur.
 

Hint Yağı


Hint yağı bitkisi tohumlarından elde edilen yağ, renksiz-soluk sarı renklidir ve kokulu bir yağdır. Alkol içerisinde kolaylıkla çözünür. Hint yağının hazmı zor olduğu için yemeklik yağ olarak kullanılmaz. Tıpta kullanımı yaygındır. Yağın bileşimini özellikle Ricinoleik asittir.


Hint Yağının Saça Faydaları


Hint yağıyla en çok yapılan bakım şüphesiz ki saç bakımıdır. Özellikle saç dökülmesi ve saç uzatma gibi durumlarda hint yağı oldukça sık kullanılan bir yağdır. Hint yağı saçlı deride kıl köklerinizi besleyerek dökülmelere karşı oldukça faydalı bir yağdır. Saç derinize duştan 15 dakika kadar önce masaj yaparak kullanabilirsiniz.


Ayrıca hint yağı saç uzatmada yararlanılan yağların başında gelir, badem yağı, biberiye yağı, e vitamini ve kükürtle karıştırarak kullanabilirsiniz. 

Hint Yağının Kaş ve Kirpiğe Faydaları


Hint yağını kaş ve kirpik bakım yağı olarak kullanabilirsiniz. Fiyatı makul olan bu yağ pahalı bir çok kozmetik üründen çok daha etkilidir. Dökülen zayıf kaş ve kirpikler için kullanılabilecek en iyi yağdır hint yağı. Kaş ve kirpik bakımı için 30 ml yağa 10 ml e vitamini ilave ederek kullanabilirsiniz.

Hint yağı şu asitleri içermektedir.

Yağ Asidi     Oran
Oleik     % 6
Linoleik     % 5
Palmitik     % 1
Stearik     % 1
Linolenik     % 1
Dihydroxystearic     % 1
Rsinolieik     % 85


Hint yağı uzun yıllardan beri geleneksel olarak saç dökülmesinde saçların bakımında, kirpik bakımı ve kaşların bakımında kullanıldığı bilinmektedir.

Parlaklığını kaybetmiş, zarar görmüş saça uygulandığında mükemmel bir saç kremi olarak görev yapar. Bunun için hint yağını badem yağıyla karıştırıp, saç köklerine masaj yapın en son da uçlarına uygulayın. Bir saat bekleyin ve kaliteli bir şampuan ile yıkayın. Hint yağını seyreltmek, yağın daha kolay uygulanmasını sağlar, aynı zamanda saçın yıkanması da zor olmayacaktır.

Bu hatırlatmayla yazımıza son veririken blogumuzdaki diğer yazılarında dikkate değer olduğunu vurgulayarak, iyi okumalar dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder