20 Kasım 2013 Çarşamba

Argan Yağının Saça Faydaları

Saç bakımı için bitkisel yöntemler; hem pratik hem ekonomik olduğu için sıklıkla tercih ediliyor. Doğanın sunduğu mucizelerden biri olan argan yağı; cilt bakımında olduğu gibi saç bakımında da faydalı sonuçlar elde etmemizi sağlıyor.

Yıpranmış saçlarınıza canlılık kazandırmak, saç kırıklarının oluşmasını engellemek ve saçlarınızı dipten uca beslemek için argan yağı oldukça etkilidir.


Saça faydaları nedeniyle “sıvı altın” olarak adlandırılan argan yağı donuk görünen saçları kısa zamanda sağlığına kavuşturur ve doğal bir parlaklık verir. Jojoba yağı ile benzer bir içeriğe sahip argan yağı zamanla bu yağın yerini almıştır çünkü argan yağıyla yapılan bakım jojoba yağından daha kısa zamanda sonuç vermektedir.

Saçı doğal bir şekilde nemlendirir, karışmasını engeller ve daha kolay şekil almasını sağlar. Saçın nemli havalarda kabarmasını engeller.

Saç kökü gözeneklerine nüfuz ederek saçın elastikiyetini arttırır. Özellikle uzun saçları olanlarda fırçalama, kurutma ve fön çekme sırasında yaşanan koparak dökülmeleri azaltır.

E vitamini bakımından zengindir ve E vitamini sağlıklı saçlar için en önemli vitaminler arasında yer almaktadır. Antioksidan etkisi bulunan E vitamini güneşten, boyadan yıpranan saçların toparlanma sürecini kısaltır.

Saçlarda ve saç derisinde fazla az miktarda yağ kalıntısı bırakan argan yağı nemi saç ve saç derisine hapsederek kuru ve kırılgan saçları kısa zamanda yumuşatır. Özellikle boyadan yıpranan, kuruyan ve kırılgan hale gelen saçlar için ideal bir doğal çözümdür.

Omega üç ve omega dokuz gibi doymamış yağ asitleri bakımından zengin içeriği ile saç gözenekleri ve köklerini besler. Saçın yapısını güçlendirir ve güneşin zararlı ışınları, hava kirliliği gibi çevresel faktörlere karşı daha dayanıklı hale getirir.


Argan Yağı ile saçlı deriye günlük olarak masaj yapmanın saç dökülmesini engellediği bilinmektedir. Yaşadığımız iklim içerisinde saçlarımız kirliliğe ve kimyasal şampuanlara maruz kalmaktadır. Böylece saçlarımız parlaklığını yitirir, donuklaşır, kırılgan ve kuru bir hale gelir. Argan Yağı E vitamini içerir ve E vitamini de saçlı derinin ve saç kökünün beslenmesine yardımcı olur. Argan Yağıyla kuru kırılgan ve solgun saçlarınıza parlaklık ve canlılık kazandırın.

Argan Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

Argan Yağı geleneksel olarak saç maskesi ve saç düzenleyicisi olarak kullanılmaktadır. Saçı güçlendirir, parlaklık, yumuşaklık ve ipeksi bir dokunuş kazandırır. Saçlı derinin beslenmesini artırır ve canlanmasını sağlar. Haftada 1-2 defa yoğun terapi yapabilirsiniz. Önce Argan Yağını avucunuzla ısıtarak saça bol miktarda uygulayın. Kafa derisine oval hareketlerle masaj yapın. Saçınızı ılık bir havluyla örtün, 30 dk. boyunca böyle bekleyin ve saçınızı yıkayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder