9 Ağustos 2014 Cumartesi

Argan Yağının Saç Bakımında Kullanımı

Argan yağı saç bakım ürünlerinin büyük çoğunluğuna ilave ediliyor, bu gün artık argan yağsız ürün neredeyse yok denebilir. Peki bu argan yağı gerçekten işe yarıyor mu? Satılan yağlar gerçek mi işte bu soruların cevabı yazımızda.

Argan yağının saç bakımında oldukça sık kullanıyoruz peki nedir argan yağının saça faydaları.

 

Argan Yağının Saça Faydaları

 

Saçlar özellikle boya, röfle, perma, düzleştirici vb. nedenlerle yıpranır. yıpranan saçın keratinel yapısı deforme olur, işte yağ bakımları saçın bu yıpranmasına iyi gelmektedir. Argan yağı içeriğinde bulunan e vitamini sayesinde yıpranmış saçlara iyi gelmektedir. Ancak yağ bakımı yaparken yağın içerisine e vitamini koymanız bakımın kalitesini oldukça arttırır. 30 ml argan yağına ilave edeceğiniz bir çay kaşığı e vitamini yağın saç bakımında verimini arttıracaktır. Saf e vitamini doa kozmetikten alabilirsiniz.

 

Yağ ile Saç bakımı

 

Eğer saf argan yağı veya argan yağı içeren bir yağınız varsa bununla yapılacak saç bakımını aktaralım size. Evvela yağ bakımlarını duştan hemen önce uygulamalısınız. Argan yağını duştan sonra saçınıza sürebilirsiniz ancak 1-2 damlayı geçmesin yoksa duştan sonra saçınıza yağ sürüp bu yağın saçınızı yumuşatmasını beklemeyiniz. Bu tarz ürünlerin çoğu slikonlardır.
Yağı saçınıza uyguladığınızda  en az 30 dakika kadar bekletmelisiniz. Ayrıca saçınıza yağ bakımı yapıyorsanız saçınızda sıcak bir havlu ile durmak ve havluyu ara ara ısıtmak oldukça önemlidir çünkü yağlar 40 derecede yapıları daha açılan maddelerdir. Isı uygularsanız yağ saçınıza daha iyi işleyecektir.” (1)

Argan yağı saç bakımında tam bir efsane haline dönüşüyor saça faydaları konusunda bir çok bilgi var ama insan şüpheye düşüyor sizin için bu konuyu yabancı kaynaklarda araştırdık. “benefits of argan oil on hair” kelimesiyle ingilizce olarak baya kaynak taradık.

1.      Argan yağı doğal bir şekilde saçları nemlendirir.
2.      Argan yağı, aynı zamanda kıl foliküllerinin ve saç gözeneklerine nüfuz edebilir ve böylece, saçın elastikiyetini artırabilir. Bu yapısı  sayesinde saç içine işler, aynı zamanda saç beslenmesine yardım edebilir.
3.      Argan yağı zarar görmüş hasarlı saç tedavisinde ünlüdür.
4.      Argan yağı zayıf saçları güçlendirmeye yardımcı olacak doğal anti-oksidanlar içerir.
5.      Argan yağı hasarlı saçları tedavi etmek için pek çok uzman tarafından kullanılır. E vitamini için iyi bir doğal kaynaktır. Bazı saç uzmanları da birçok saç bakım ürünlerine argan yağı kullanır. Argan yağında bulunan E vitamini hasarlı saç tellerini onarmak için çok yararlıdır.
6.      Ayrıca saça parlaklık katmak için argan yağı kullanın  argan yağı saçı doğal olarak parlak yapar.
7.      Saçınıza bu ürünü uygulayarak  saç kırılganlığını azaltmak ve doğal yumuşaklığını kazanmasına yardımcı olacaktır.
8.      Saç şeklini ve boyasını çok sık değiştirenler saçına çok sık işlem uygulayanlar için argan yağı saçın onarım ve hasarlı saç bakımına yardımcı olacaktır.
9.      Argan yağı, aynı zamanda saça yardımcı olacak omega 3 ve 9 yağ asitleri bakımından zengindir. (2)

Evet yabancı kaynaklarda da benzer şetler okuduk, ancak bir çok kaynak yağın saf kullanılması gerektiğini özellikle Orijinal yağların çok daha iyi sonuç verdiğini kozmetik endüstirisinin yağın adını kullanarak ürün sattığını yağ fiyatının abartıldığını ve gerçek yağın ucuz olduğunu, ayrıca çok mucize beklenmemesi gerektiğini yazıyordu. Bir çok kaynakta jojoba yağı ve hindistan cevizi yağıyla karıştırmanın daha etkili olduğunu da ilave etmiş.

Kaynaklar:

2) http://ch16.org/6-9-benefits-of-argan-oil-on-hair/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder