11 Mayıs 2015 Pazartesi

Çörek Otu Yağı Saç bakımı

Çörek Otu Yağı


Çörek otu yağının saça faydası, genel vücut sağlığı için gerekli olan esansiyel yağ asitleri bakımından zengin olmasından ileri geliyor. Bu yağ asitleri vücut tarafından üretilmediği için gıdalar yoluyla alınması gerekiyor ve etkileri başta cilt ve saçlar olmak üzere tüm vücutta görülüyor.

Esansiyel yağ asitleri için diğer doğal kaynaklar ise yağlı derin deniz balıkları ve keten tohumu. Çörek otu yağından saç sağlığınız için nasıl faydalanabileceğinize gelince; çörek otu yağını yemeklerle, salatalarla birlikte tüketebilirsiniz. Bazı forumlarda ise özellikle saç dökülenlerin çörek otu yağıyla saç derisine ve saç diplerine masaj düzenli olarak masaj yapmaları öneriliyor.


Çörek Otu Yağı Saç Bakımı


Çörek otu yağı saç bakımında sıkça kullanılan bir yağdır. Çörek otu yağının içerdiği maddeler itibarıyla saç bakımında saç derisinin bakımı için kullanılmalıdır. Yani Çörek otu yağı saç tellerinden ziyade saç derisine faydalıdır. Çörek otu saç bakımında saç dökülmesi, saç beyazlaması, sedef, seboreik dermatit gibi saç problemlerinde kullanılmaktadır.

Saç Dökülmesinde Çörek Otu Yağı


Eğer saçlarınız dökülüyorsa ilk yapmanız gereken uzman bir hekime muayene olmaktır. Saç dökülmeniz genetik bir sebepten dolayıysa yani erkek tipi saç dökülmesi sorununuz varsa "dht" kaynaklı bu probleme karşı çörek otu yağı çok etkili değildir. Ancak Beslenme eksikliği, saç derisi problemleri ve kıl köklerinin beslenmesi için çörek otu yağını kullanabilirsiniz. Çörek otu yağı içeriğindeki yoğun vitamin ve mineraller yardımıyla saç derinizi besler saç derinizde kan dolaşımını hızlandırır ve saç dökülmelerinizi azaltır.

Saç Beyazlamasında Çörek Otu Yağı


Saçlarınız beyazlıyorsa çörek otu yağını saç beyazlamasını önlemek amacıyla kullanabilirsiniz. Saçlarınızın çıktığı kıl köklerinde saç rengini belirleyen maddelerin üretimini arttırabilirsiniz. Çörek otu yağının yapısında bulunan uçucu bileşikler saç köklerinizdeki dolaşımı arttırır, böylece çörek otu yağını 3 ay gibi bir periyodda düzenli saç derinize sürerseniz saç beyazlarınız azalacaktır.

Seboreik Dermatit Çörek Otu Yağı


Tam olarak nedeni bilinmeyen seboreik dermatit, saç derinizde aşırı yağ salgılanması yüzünden malassezia furfur isimli bir mayanın fazlaca üremesinden oluştuğu düşünülmektedir. çörek otu yağının anti bakteriyel ve mantarik yapısı gereği, saç derisinde seboreik dermatite iyi geldiği bilinmektedir. Çörek otu yağını özellikle çay ağacı yağı ile karıştırırsanız seboreik dermatit noktasında daha iyi sonuçlar alırsınız.

Kepeklere Karşı Çörek Otu Yağı


Saç derinizde kepeklenme varsa, saç derinizde bazı problemler olduğunun işareti olabilir. Saç kepeği deyip geçmemek lazım. Çörek otu yağını saç kepeklerinde kullanabilirsiniz. Kepekli saç derisi problemini çözmek için çörek otu yağını, çay ağacı yağı ve lavanta yağıyla karıştırarak kullanabilirsiniz. Duştan 30 dakika önce saç derinize uygulayacağınız bu yağ karışımı kepek sorununuzu en aza indirecektir.

Sedef Çörek Otu Yağı


Sedef genellikle stres kökenli bir rahatsızlıktır. Saç derisinde sedef görülmesi durumunda çok fazla kaşımamaya özen göstermek gerekir. bu saç derinizin daha çabuk yenilenmesini ve yaraların kapanmasını sağlayacaktır. Eğer saçlarınızda sedef varsa çörek otunun yaraları hızla iyileştirici etkisinden faydalanabilirsiniz. çörek otu yağını tespih ağacı yağı, çay ağacı yağı ve e vitaminiyle karıştırarak olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.

KAYNAK:  http://www.corekyagi.org/2014/07/corek-otu-yagyla-sac-bakm.html

Yazımızın sonuna gelirken, "Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları" başlıklı yazımıznda dikkate değer olduğunu vurgulayarak iyi okumalar dileriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder