30 Kasım 2013 Cumartesi

Shea Butter (Karite Yağı)

Saç bakımında ideal yağlardan birisidir, yıpranmış saçları derinlemesine nemlendirerek, saçların kırılmasını ve koparak dökülmesini engellemeye yardımcı olur.

Yapısında, omega 6, linoleic acid, Monounsaturated, Oleic Acid, Caproic Acid, Capric Acid, Caprylic Acid, Lauric Acid, Myristic Acid, Stearic Acid, Alpha Tocopherol, Delta Tocopherol, Alpha Tocotrienols, Delta Tocotrienols, Gamma Tocotrienols, Vitamin K bulunur.

Düzenli kullanımda; boya, röfle, düzleştirici, maşa gibi işlemler sonucunda hasar görmüş, kurumuş, yıpranmış saçların eski sağlığına kavuşturup, parlak, yumuşak, nemi dengelenmiş, güçlü, kolay şekle giren hale gelmesini sağlar.


Shea butter yani karite ağacı yağı, saç ve cilt için fazla faydalı bir bakım yağıdır. Bilinen en önemli faydaları şunlardır.

Tüm vücut ve yüz için nemlendirici amaçlı kullanılabilir.
İçeriğindeki yüksek miktarda A ve E vitamini sayesinde, kırışıklıklarla baş etmek için kullanılabilir. Ayrıca kolajen üretimini de arttırdığı bilinmektedir.
Çatlak, yara ve yanık izlerini nemlendirip, görüntünün düzeltilmesinde kullanılabilir.
Nemlendirici etkisi sayesinde, cildin rüzgâr, güneş ve soğuğa karşı dayanıklılığı arttırır.
Ayak ve topukları yumuşatmak için, haftada bir veya iki kez kullanılabilir.
Gözenekleri tıkamadan, kuru saç diplerinin nemlenmesini sağlar.
Çok işlem gören saçların onarılmasında ve yumuşamasında etkilidir
Ciltteki lekeler ve kırışıklıklar – kuruluktan doğan deri kaşınmaları
Ayaklardaki sert deriyi yumuşatma (özellikle topuklar)
Hamilelikte oluşan çatlakların önlenmesinde
Cildin esnekliğini koruma
Küçük yanıklar
Egzama, seboreik dermatit, sedef hastalığı gibi, hastalıklarda tahriş azaltıcı ürün
Pürüzsüz cilt dokusu
Lekeleri ve yara izlerini azaltma

Gibi amaçlarla kullanılmakta olan shea butter, oldukça ideal bir bakım yağıdır. Bu özellikleri sayesinde özellikle Avrupalı kadınlar shea yağının faydalarından yararlanmakta ve shea yağının kullanımı artmaktadır.
Dünya çapında fazla popüler olan shea yağı, birçok krem, losyon, serum, saç bakımı ürünlerinin ana formülasyonunda kullanılmaktadır. Ancak hiçbirisi saf shea yağının kullanımı kadar faydalı değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder