27 Kasım 2013 Çarşamba

Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

Hindistan cevizi yağı, oldukça hafif bir yağ olduğu için, bütün dünyada oldukça yoğun tüketilen bir yağdır, bu yağın kullanıcıları, birçok yararından bahsetmektedirler.

Hindistan cevizi yağı cilt için mükemmel bir masaj yağıdır. Tüm cilt tipleri için faydalı bir nemlendirici olarak kullandırılabilir ve tüm kış boyunca kuruyan cilt oluşumuna karşı faydalıdır. Yağın, birçok anti bakteriyel ve antiseptik özelliği vardır. Bu sebeple, ciltte oluşan kızarıklık, döküntü, isilik ve kabarmaların azalmasına yardımcı olur. Ayrıca, psoriyazis (sedef), dermatit (cilt iltihabı), egzama ve diğer cilt enfeksiyonların tedavisine yardımcıdır.



Hindistan Cevizi Yağı Saça Nasıl Uygulanır?


Öncelikle saçlarınızı şampuanlayın ve ılık suyla iyice durulayın. Duştan çıktıktan sonra fazla suyu havluyla saçlarınıza bastırarak alın ve geniş dişli bir tarakla saçlarınızı tarayın. Bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını avucunuza alın ve ellerinizi ovuşturarak yağın avuç içlerinizde iyice yayılmasını sağlayın. Yağ miktarını saçınızın uzunluğuna göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Önce parmak uçlarınızla saç derisine masaj yapın. 5-10 dakikalık masajdan sonra avuçlarınızda kalan yağı tüm saçınıza eşit miktarda sürün. Yağın saç ve saç derisine iyice işlemesi için plastik bir duş bonesi takın veya saçınızı streç filmle sarın. Bir saat bekledikten sonra yağı temizlemek için saçınızı şampuanlayın ve fazla sıcak olmayan suyla durulayın.

Haftada bir yapacağınız bu metod etkilerini 3-4 hafta sonra göstermeye başlayacaktır ve saçınız daha parlak, yumuşak olacaktır. Eğer saçlarınız denizden, güneşten, boyadan ve maşadan fazla yıprandıysa ilk birkaç hafta, haftada iki kez Hindistan cevizi yağıyla bakım yapabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı ile saç bakımı: Saçlarınızın sağlıklı olduğunu gösteren en önemli belirti saçların parlak olması ve ani uzamasıdır. Saçın ani uzaması genel sağlık durumunuz ve nasıl beslendiğiniz fazla önemlidir. Saç kökleri saçın tüm yapısını etkilediği için saçlar donuk, saç derisi kuru, sağlıksız bir görünüm ve koparak dökülmeler ve zayıflamalar meydana gelebilir. Saç köklerinin zayıf olması saçların dökülmesi ve yavaş uzamasına neden olacaktır. Saçları beslemek için Hindistan cevizi yağı kullanılması saç derisinde nemlendirme sağlayacağı için kepek oluşumunu da engeller.

Hindistan Cevizi Yağı İle Saç Bakımı


Hindistan cevizi yağında bulunan maddeler kökleri koruduğu için saç kırılmaları fazla azalır ve saçın genel sağlığında düzelme olur. Hindistan cevizi yağını friksiyon şeklinde saçlara uygulanırsa saç derisini yumuşatır kan dolaşımını masaj yapıldığı için arttırır ve saç derisini nemlendirir. Ayrıca saç kökünde oksijen alımını hızlandırır. Saçlarınıza uyguladığınız kremin içine her kullanımda iki - üç damla Hindistan cevizi yağından ilave ederseniz nemin saçınızda kalmasını ve kurumamasını sağlarsınız.

Saç derisi pullanması, saç kuruması gibi sorunlara birebir fayda sağlayan Hindistan cevizi yağı ayrıca az beslenme sonucu demir eksikliğinden sebep kuruyan saçlara da iyi gelir.

Hindistan cevizi yağının en büyük yararı saç derisini nemlendirme özelliğidir.

Kozmetik reyonlarında saç bakım ürünlerinde nemlendirici faydalı birçok üründe Hindistan cevizi yağı kullanılmaktadır.

E ve K vitamini bol olan Hindistan cevizi yağı diğer vitaminler açısından da oldukça zengindir bu sayede saça ihtiyacı olan vitaminleri verir.

2 yorum:

  1. Hindistan cevizi yağı fiyatı hakkında bilgi verebilir misiniz. Çok pahalı bir ürün müdür?

    YanıtlaSil
  2. www.doakozmetik.com dan hem ürün fiyatını değerlendirmek hemde ürünü incelemek için bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil