25 Kasım 2013 Pazartesi

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Anti alerjendir. Akneleri giderir. Kırışıklıklarda etkilidir. Kuru ciltleri nemlendirir. Saç kırılmasını engeller. Sivilceli ve yıpranmış ciltlere faydalıdır. Ciltteki yanmayı ve dökülmeyi hafifletir. Sporcularda ayak kremi olarak kullanılır. Saç şekillendiricisi olarak da kullanılabilir. Saçların uzamasını ve güçlenmesini sağlar. İltihaplı egzamalarda ve selülit tedavisinde kullanılır. Saça parlaklık ve yumuşaklık verir. Kuru cildi nemlendirirken, yağlı ciltteki yağı dengeler. Jojoba yağı, saçı düzgünleştirir. Kepek oluşumunu önler. Cilde esneklik kazandırarak karın ve bacaktaki çatlakları önler. Antibakteriyel, anti-inflammatory (iltihap giderici) ve anti oksidandır. Göz makyajı dâhil olmak üzere yüzdeki makyajı kolaylıkla ve nazikçe temizler. Doğum sonrası çatlakların önlenmesinde temel yağ olarak tavsiye edilmektedir.turkeyarena.net Genel cerrahi uygulamalarda, göz hastalıklarında, iç, orta ve dış kulak iltihaplanmalarına, romatizma ağrılarında eklem iltihaplanmalarında, kireçlenmelerde, diş eti ve ağız mukozası iltihaplarında, cilt hastalıklarında koruyucu olarak kullanılmaktadır.


Jojoba yağı saç bakımı için; saç derinize tamamen jojoba yağı ile masaj uygulayın ve saç köklerinizin bu yağı emmesi için en az bir saat saçınızda bekletin. Jojoba yağının saç derinizin derinine sızması için kafanızı sıcak bir havluyla sarın. Bu terapiyi, saçınızı durulamadan bir saat önce uygulayabilirsiniz. Saç probleminizden çabucak kurtulmak için jojoba yağını bu şekilde haftada üç defa uygulayabilirsiniz.

Saç kuruluğu probleminden şikâyetçiyseniz de saç derinizi jojoba yağıyla masaj edebilirsiniz. Derinlere işleyen jojoba yağı saç derisine yumuşatıcı bir nüfuz yapar ve saçı da yağlandırmaz. Jojoba yağı aynı zamanda saç biti ve egzama, sedef, deri iltihabı gibi deri hastalıklarını tedavi edici mükemmel bir yağdır. Jojoba yağı saç bakımı, jojoba yağıyla masajın yanı sıra jojoba yağı karışımı ile hazırlanan şampuan ve arındırıcılarla da yapılabilir.

Jojoba yağını iki farklı şekilde kullanabilirsiniz. Birincisi, yarım çay bardağı jojoba yağına parmaklarınızı daldırarak kafa derinize ve saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Kalan yağı avuç içlerine dökerek saçlara kökten uca jojoba yağı sürün. Başınıza kuru bir havlı sararak ya da bone takarak 15-20 dk. bekleyin ve nemlendirici bir şampuanla saçlarınızı yıkayın. İkinci kullanma yönteminde ise her zaman kullandığınız saç kremi içine birkaç damla jojoba yağı katarak saçlarınızı nemlendirmeniz mümkün.

Jojoba yağının uzun zaman dayanması için hava geçirmeyen plastik bir kapta saklamanızı tavsiye ederiz. Aydınlık olmayan, serin ve kuru bir yerde saklarsanız uzun bir zaman kullanabilirsiniz. Jojoba yağını buzlukta, buzdolabında veya klimaya yakın yerlerde saklamayın. Çünkü jojoba yağı donduğunda besleyici özelliğini kaybetmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder