17 Kasım 2013 Pazar

Saç Bakım Yağları



Saç bakımı yağlarının saçlara kazandırdığı güzel görünümün dışında bilinen yararlarından biri de saçları zararlı çevresel etkilerden korumaktır. Özellikle perma, boya, fön gibi saçlarınıza uyguladığınız bazı işlemler, saçlarınızın canlılığını kaybetmesine, kırılıp dökülmesine neden olabilir. Bunu engellemek adına bazı bitkilerden elde edilen saç bakım yağlarından faydalanabilirsiniz. Her saç tipine farklı yağlar bulunmaktadır. Saç diplerini besleyen bitkisel saç bakım yağları kurtarıcınız olabilir.


Saç bakım yağları

İmrendiğiniz o dolgun ve parlak görünen, bakımlı saçlara sahip olmak isteyenler, alacağınız bazı yağlar ile kendinize kürler uygulayabilir ve saçlarınızın daha bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz. Saç bakımı bitkisel, daha doğal yollarla saçlarınıza bakmanın diğer adıdır. Saçlarınızın hangi tip olduğunu bilirseniz daha uygun bir işlem yapabilirsiniz. Örneğin, eğer saçlarınız kuru ise, alacağınız saç bakım yağı, saçınızda ne gibi etkiler bırakır bunun araştırmasını yapmalısınız. Çünkü yağlı saçların yağ dengesini sağlamak adına uygulanan bir saç kürü, kuru saçlarınıza uygulandığında daha farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu kür yüzünden saçlarınız daha kuru, daha mat, daha cansız olabilir.
Bazı bitkisel yağların saçları güçlendirdiğini, saç uzamasını teşvik ettiğini, kırıkları azalttığını, saçlara doğal bir parlaklık ve canlılık verdiğini biliyoruz. Ancak bu, her bitkisel yağ saçlar için faydalı anlamına gelmiyor. Ayrıca bazı yağları saça ve saç derisine sürmeden önce tahriş edici etkilerini azaltmak için taşıyıcı yağ olarak adlandırılan diğer yağlarla karıştırmak gerekiyor.

Bitkisel Yağlar ve Saç Bakımı
Bitkisel yağları başta yıpranan saçları eski sağlığına kavuşturmak olmak üzere, saç ve saç derisini nemlendirmek, uçların kırılmasını önlemek, saç köklerinin nefes almasını sağlayarak koparak dökülmeleri azaltmak için kullanabilirsiniz. Bu yağlar saç derisinde ılık olarak kullanıldığında cilde daha kolay nüfuz eder.

Hindistan Cevizi Yağı
Shea Butter

Bu yağların özellikleri ile ilgili detaylı bilgileri ve bu yağlarla hazırlayacağınız saç bakım kürlerini sacbakimyagi.blogspot.com sitesindeki diğer yazılarımızdan okuyabilirsiniz.

Sıcak Yağ Saça Nasıl Uygulanır?

Yağı ılıdıktan sonra geniş ağızlı bir kaba alın. Etrafa damlamasını engellemek için boynunuzda ve omuzlarınızda geniş bir havlu kullanabilirsiniz. Parmak uçlarınızı kaba daldırıp öncelikle saç derinize masaj yaparak yağı uygulamaya başlayın. Parmak uçlarınızla saç diplerine dairesel hareketlerle uygulayın. Saç derisinin tamamına 10-15 dakika masaj yapıp kan dolaşımını arttırdıktan sonra kalan yapı diplerden uçlara kadar saçlarınıza sürebilirsiniz. Eşit miktarda sürmek için önceden saçlarınızı tutamlara ayırabilirsiniz. Yağı saçlara sürdükten sonra geniş ağızlı bir tarakla tarayıp başınızın üstünde toplayın. Plastik dul bonesi kullanabilir fakat havlu da yeterli olacaktır. Saçlarınızı topladıktan sonra yağın saça ve saç tellerine iyice işlemesi için en az 30 dakika bekletmeniz gerekiyor.

Yağ Saçtan Nasıl Çıkar?

Önce ılık suyla yağın fazlasını iyice alın. Daha sonra hafif bir şampuanla yağı tamamen çıkarabilirsiniz. Saç derisinde yağ artığı kalmamasına dikkat edin çünkü daha sonra kaşıntıya neden olabilir. Sıcak yağ bakımı uygulamasını saçlarınız eski haline dönene kadar haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

Saçınızı yıkamadan önce şampuan sürerüp 2 dakika sonra duşa girerseniz yağlar saçınızdan daha kolay arınız. çünkü yağ suyu görünce çözünmez, bu yüzden yağın üzerine direkt şampuan sürmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder