20 Mart 2018 Salı

Saça İyi Gelen Yağlar

SAÇ BAKIM YAĞLARI İLE SAÇLARINIZA SAĞLIK GELSİN

Bir kadının görüntüsünde ilk dikkat ettiği konu saçlarıdır. Markete giderken bile o saçlar düzgün olmazsa kendilerini kötü hissederler. Ya da bir davete katıldıklarında saçlarıyla ilgili bir sorun yaşarlarsa o davet onlar için bir kâbusa dönüşür. Ne etrafındaki kişileri umursarlar ne de söylenenleri. Aklına takılan ve kafasını yiyen tek düşünce saçlarının nasıl gözüktüğüdür. Her zaman her an sağlıklı, yıpranmamış saçlara kavuşmanız için aslında yapmanız gereken tek şey doğanın sizlere sunmuş olduğu fırsatları değerlendirmenizdir. Saça iyi gelen, bakım yapan, uzatan, parlatan, kırıkları onaran, canlılık veren tüm bitkisel saç yağları hakkındaki her şeye sizler için toparladım.

1.Her derde deva: Badem Yağı

Badem yağı yıllardır, saç başta olmak üzere, cilt, kirpik gibi farklı yerler de kullanılarak sunmuş olduğu faydalarından yararlanılır. Kırışıklıklara iyi geldiği kanıtlanmış ve neredeyse tüm kozmetik ürünlerin içerisine katılan badem yağı ayrıca saç için kullanıldığında saça parlaklık ve canlılık verir. Sürekli kullanımda dökülmelerin azaldığınız ve hatta uzama hızının da arttığını sizlerde fark edeceksiniz. Badem yağı içerisinde bulunan A ve K vitamini içermesi de saça iyi gelecek vitaminler arasındadır. Badem yağı tek başına kullanıldığı kurumuş saçlar için hin ve zeytinyağı ile karıştırılarak da saça uygulanabilir. Haftada 4 ya da 5 gün boyunca uygulandığında farkı hissedecek ve etrafınızdaki herkese önereceksiniz.

2. Hamur işlerinin vazgeçilmez lezzet sırrı haşhaş saçlarına canlılık versin


Hamur işlerinde ve keklerde kullanıldığında damaklarda ayrı bir tat bırakan haşhaşın yağı saçlara iyi gelen bir numaralı bitkisel yağlar arasında! Son zamanlar yeni keşfedilen yağlardan olan haşhaş yağı hem dıştan hem de içten kullanıldığında saça sonsuz faydalar vermektedir. Saç sağlığı için tüketildiğinde bağışıklı sistemini güçlendirerek yeni saç oluşumuna etkisi büyüktür. Kepek için kullanıldığında da etki gösteren haşhaş yağı ayrıca saçın uzaması için kullanıldığında sonuçlar vermektedir. Hoş kokusu sayesinde saçlarınıza ferahlık vererek kullanım için sizi çekecektir. Kullanımı ise çok kolaydır; günde 2 kez bir çay bardağı suya 3 damla damlatılarak saçlarınıza banyo öncesinde uygulayabilirsiniz.

3. Zeytinyağı ile ipeksi bir dokunuş

Zeytinyağı orijinali güvenli yerlerden temin edildikten sonra birçok alanda insanlara fayda sağlamaktadır. Zeytinyağı tek başına bile kullanıldığında saça parlaklık sağlayarak taranması güç olan saçlar için altın değerindedir. Ayrıca saçı besleyerek saç için gerekli yağları direk olarak saça verir. Kolay taramaya imkân vererek doğal olarak kırılmayı da önleyen zeytinyağı ile yapılan saç maskeleri ise denenmiş ve sonuç alınmış yöntemler arasında sıklıkla tercih edilmektedir. Zeytinyağınız uygulamak şekli sizlere kalmıştır. En yaygın kullanılan yöntem ise; 3-4 yemek kaşığını ısıtmak ve saç diplerinden başlayarak masaj yapılarak saça yedirilmesidir. Saçınızda yarım saat ile 45 dakika kaldıktan sonra yıkayabilirsiniz.

4.Argan yağı sırrı

Son dönemlerde sıklıkla duyduğunuz ve hatta marketteki şampuanların ve saç bakım ürünlerinin içeriğini incelediğinizde karşınıza çıkan argan yağı, saça adeta bir sihir yapar. İçerisinde yer alan A,B ve E vitamini sayesinde saç köklerini destekleyerek yeni saç oluşumu için kullanılabilir. Argan yağını banyodan önce ya da banyodan sonra kullanarak verimli sonuçlar alabilirsiniz. Sıvı altın olarak da geçen argan yağı omega 6 ve omega 9 yağların da içeriyor. Uygulamaya başladığınız günden itibaren gözle görülür sonuçlar alarak saçınızın doğal güzelliğine ve doğal yapısına yeniden kavuşmasına şahit olabilirsiniz. argan yağı mucizesi ile saçınıza sihir yapın!

5. Kırılmalar susam yağı ile son bulsun

İçerdiği demir ve kalsiyum ile saça ve deriye çok iyi gelen yağlar arasında ilk sıralarda yer alan susam yağ ile saçınızı maske yapabilirsiniz. Hazırladığınız susam yağını ya da susam yağlı karışımını düzenli bir şekilde saçınıza yapmaya başladığınız anda değişiklikleri fark edeceksiniz ve bu durum oldukça sizleri memnun edecek. Saçlarınız ışıl ışıl parlayarak bir bakanın yeniden bakmasına neden olacaksınız. İçeriğinde yer alan mineraller sayesinde saçlarının az olmasından şikâyet edenlerin şifası olan susam yağ ayrıca saç derisinde görülen mantar hastalığının da bitkisel tedavisi görevini görür. Az gözüken saçlarınız gürleşerek daha sağlıklı bir görünüme kavuşur. Ayrıca saç kırıklarını da onararak koparak dökülmeleri engeller.

6. Boyadan ve işlemlerden zarar görmüş saçlara keten yağı

Keten yağı yapısında bulunan omega 3 yağ asitlerinden dolayı onarıcı bir etkiye sahiptir. Ciltte kırışıklık önleyici olarak kullanıldığı gibi saçta da yıpranmış saçları onarıcı etkiye sahiptir. Keten yağını kullanmaya başladıktan sonra etkisi gözle görülür bir şekilde saçınıza yansıyacaktır. Boyadan, saç şekillendirme işlemlerinden hasar görmüş tüm saç tiplerine uygulanabilen keten yağı ile saçları onarılır ve eski sağlığına yeniden kazanır. Uygulanması bir o kadar kolay olan keten yağınızı saçlarınızın uzunluğuna yetecek olan miktarı bir kaba alın ve parmak uçlarınızla saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 20 ya da 30 dakika kadar saçınızda kalan yağı şampuan ile temizleyebilirsiniz.

7. Biberiye yağı ile dökülmelere son

Saç konusunda hassa olan ve saçlarının her daim ışıl ışıl, canlı ve gür gözükmesini isteyen herkes için çok etkili bir önerim olacak. Biberiye yağı saç dökülmelerinde ve saç onarımında bir numaralı doğal reçete. Biberiye yağı direk olarak da uygulanabilir fakat şampuan ya da saç kreminin içinde kullanılması daha etkili olacaktır. Çünkü çoğu insanın yağı saça sürüp bekleme gibi bir zamanı olmayabilir. Şampuanın ya da saç kreminin içerisinde de aynı etkiyi gösterecek olan biberiye yağı ile saçlarınızla gurur duyabilirsiniz.

8. Kurumuş saçlara: Hindistan Cevizi Yağı

Aşırı yıpranmış ve kurumuş saçları için haftada 3 kullanımda kesin sonuç veren Hindistan cevizi yağı saçlarınıza derman olacak! Laurik asit ceviz yağı içerisinde bulunan faydalı bir mineraldir. Saç kırılmalarını azaltarak kökleri korur ve saçın genel görünümüne son derece fayda sağlar. Saç derisine parmak uçları ile sürüldüğünde deriyi nemlendirerek kökleri hava olmasını ve oksijenin saç köklerine gitmesini destekleyerek saç oluşumuna da destek verir. Saç kreminizin içerisine ekleyeceğiniz Hindistan cevizi yağı ile saçın kurumasını ve kendi nemini kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.

9. Sarımsaktan ve yağından artık korkmayın!

Sarımsak saç üzerinde etkisi kanıtlanmış ve yapılan deneyler sonucunda etkisi ile insanları etkilemeyi başarmıştır. Özellikle sarımsak yağı saç dökülmelerini anında durdurarak yeni saç oluşumunu etkileyen bitkisel yağlar arasındadır. İçeriğinde yer alan bitkisel antibiyotikler sayesinde saç oluşumuna büyük katkı sağlar. Kokusu yüzünden birçok kişi tarafından korkularak yaklaşılsa da kullanmaya başladıktan ve etkisini gördükten sonra sizinde vazgeçemeyeceğiniz saç bakım ürünleri arasında ilk sıraya sarımsak yağına vereceğinize şimdiden emin olabilirsiniz. Kokusu için hoş kokulu saç yağlarından faydalanabilir ve kokuyu anında giderebilirsiniz. Birkaç hoş kokulu yağ ile karıştırılıp saça yedirildikten sonra 1 saat kadar havlu ile beklemeniz saçınızın sağlığına kavuşması ve yeni saç oluşumu için en etkili uygulama şeklidir.

10. Kozmetik ürünlerinin ve artık saçların vazgeçilmezi; jojoba yağı

Kozmetik ürünlerinin ve saç ürünlerinin bir numaralı içeriği olan jojoba yağı ile saçlarınızın doğal ve canlı görünümüne kavuşmasını izleyebilirsiniz. Şampuan ve saç kreminde de kullanarak bu etkiyi daha hızlı bir şekilde görmeniz mümkündür. Ayrıca saç egzaması, saç biti ya da sedef hastalığını taşıyorsanız ilk fırsatta doğal jojoba yağını kullanmanızı öneririm. Eğer jojoba yağı ile etkili bir karışım hazırlamak isterseniz 9-10 damla jojoba yağını, 4 damla biberiye yağı, 5 damla Hintyağı, 3 damla Hindistan cevizi yağı ile karıştırarak bir kap içerisinde hazırlayın. Daha sonra parmak uçlarınızla yavaş yavaş saç diplerinden başlayarak masaj yaparak karışımı tüm saçınıza uyguladıktan sonra biraz bekletin ve sonra temizleyin.

11. Hoş kokulu lavanta yağı saçınıza çok iyi gelecek!

Lavanta denilince akla gelen o mis kokuyu saçlarınızda kalıcı hale getirmek ve saçlarınıza iyi gelecek bir yağ olarak kullanmak isterseniz lavanta yağı satan güvenli yerler bulmalısınız. Lavanta yağınızı temin ettikten sonra saçlarınızın yavaş uzamasından şikâyetçi iseniz yağı direk olarak masaj yapıp deriye yedirebilirsiniz. Saçlarınız hava alacak ve yeni saç oluşumu için gerekli mineraller saçınıza çok iyi gelecek!

12. Saç sapına en etkili yağ: Ardıç Yağı

Ardıç yağı; içerisinde yer alan besleyici elementler ve saç derisine ve saç sapına son derece şifalı olan bitkisel yağlar arasındadır. Ardıç yağını kullanırken ve uygularken saça faydalı olan diğer yağlar ile karıştırılarak uygulamak önerilir. Ardıç yağı saça yerleşmiş şekillendiricilerden kalan kalıntıları derinlemesine temizleyerek saçın doğal görünümüne kazanmasına destek olur.

13. Kuruyemişlerin en lezzetlisi saç bakımının tek vazgeçilmezi ceviz

Ceviz içeriğinde bulunan yağlar ve yağ asitleri sayesinde yenerek vücuda alındığında vücuda dinçlik vererek birçok hastalığında önüne geçer. Saç için yağ olarak kullanıldığında ise saçı baştan aşağı pürüzsüz bir hale getirerek saçları besler. Boyadan ve işlemlerden solmuş, yıpranmış saçların tek ilacı ceviz yağı kullanmaktır. Saç uçlarının vazgeçilmez sırrı olan ceviz yağı kırık oluşumunu engelleyerek saç uçlarının daha canlı ve daha sağlıklı gözükmesini sağlar. Saçlarınızın mat olduğundan şikâyetçi iseniz ceviz yağıyla daha tanışmamışsınız demektir!

14. Saçlarınız menekşe ile mis koksun

Menekşe kokusu kimi insanların vazgeçemediği, insana canlılık, neşe ve huzur veren doğal kokular arasında en çok tercih edilen bitki kokusu olma özelliğine sahiptir. Hoş kokulu bir bahar kokusunu saçlarınızda hissetmek ve aynı zamanda saçlarınıza doğal bakım yapmak isterseniz menekşe yağı sizler için en uygun bitkisel yağdır. Saç dökülmelerini engelleyerek kuru görüntünün önüne geçen menekşe yağını diğer yağlar ile kullanarak saçınızın gün boyu hoş kokmasını sağlayabilirsiniz.

15. Avokado yağı ile saçlarınız güçlensin

Bir meyvenin saçlarınıza deva olacağını düşünür müydünüz? İlk cevabınız tabii ki hayır olacaktır. Tropik bir meyve olan avokado yağı ile banyodan önce 1 saat boyunca saçınızda kalmasını sağlayarak saçınızın doğal görünümüne kavuşmasını izleyebilirsiniz. İçeriğinde yer alan mineraller ve vitaminler sayesinde saçlarınız güçlenerek kolay kolay kopmayacak ve azalma sorunu ile karşılaşmayacaksınız.

16. Geçmişten bugüne Hint yağı

Yüzyıllardır kadınlar tarafından keşfedilip kullanılan hint yağının saça birçok olumlu etkisi vardır. İçeriğinde yer alan eşiz E vitamini ile saçı besleyerek hızlı uzamasını sağlar. Anti bakteriyel özelliği ile saç hastalıklarının bir numaralı çözüm hint yağı saç kıranında en etkili düşmanıdır. Hint yağını uygulamaya başladıktan sonra saçlarınızdaki o nemi ve o pürüzsüzlüğü hissedebileceksiniz. Saçlarınız gürleşerek dökülmeler tamamen ve kesin olarak duracaktır. Hint yağının içerisinde bulunan omega 6 yağ asidi sayesinde saç derisi kurumlarını da engeller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder