19 Kasım 2013 Salı

Badem Yağının Saça Faydaları



Badem yağı badem tohumlarından soğuk pres yardımıyla çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Badem yağı incelik bakımından hindistan cevizi yağı ile benzerlik gösterdiğinden zararlı güneş ışınlarına karşı ve nemlendirme amaçlı da kullanılmaktadır. Badem yağı acı ve tatlı olmak üzere iki şekilde bulunur. İki şekilde de saç bakımı için ve saç dökülmesine karşı kullanılabilir. Ayrıca badem yağı E Vitamini ve protein bakımından fazla zengindir.



Badem yağı faydaları


Badem yağı, güzellik amacıyla veya ayakkabı koruma amacıyla kullanılan bir tür yağdır. Ayrıca fazla tercih edilmemesine karşın ney sazının bakımında da kullanılır. Badem ağacı tohumlarından soğuk sıkma ile elde edilen, soluk sarı renkli, hafif kokulu ve ceviz tadında bir sabit yağdır. Kuru ve çatlak ciltleri fazla olumlu etkiler ve pürüzlerini giderir. Ayrıca saç besleyici olup, saç dökülmesini önler. Kabızlık giderici özelliği sahiptir. Kaşları yanan/küsen ya da bir şekilde dökülmüş kişilerin periyodik olarak kaşlarına badem yağı sürmesi fazla başarılı sonuçlar verir. Özellikle karın, bel, basen ve kalça kısmında oluşan cilt çatlaklarının giderilmesinde, besleyici, onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında badem yağı kullanılmaktadır.

Cilt ve saç bakımında pek fazla yararı bulunan badem yağı saçları nemlendirmek, daha parlak görünmesini sağlamak ve güçlendirmek için kullanabileceğiniz en ideal doğal yağlar arasında yer almaktadır. Saçlar için fazla yararlı E vitamini ve magnezyum bakımından zengin olan badem yağı aynı zamanda fön, saç maşası ve boya gibi yıpratıcıların etkisini azaltmak, saçın daha sağlıklı uzamasını sağlamak içinde kullanılabilir.

Badem yağı nasıl kullanılır?

1. Yöntem: Kullanılan saç kremi içerisine bir çay kaşığı badem yağı koyularak banyodan sonra kafa derisine masaj ile uygulanır, bir dakika beklendikten sonra saçlar yıkanır ve durulanır.
2. Yöntem:  Nemli olan saçlar, kuru saçlara göre yağı daha iyi emeceğinden, öncelikle saçlarınızı yıkayıp bir havlu ile hafifçe kurulayın. Daha sonra kafanıza birkaç damla badem yağı dökerek parmak uçlarınızla kafa derinize masaj yaparak uygulayın. Bu sırada yağın saçlarınızda daha iyi dağılması için tarak yardımıyla da saçlarınızı geriye doğru (saçlarınıza baskı yapmadan) tarayabilirsiniz. Badem yağını saçlarınıza uyguladıktan sonra saçlarınızı bone ile kapatarak 15-20 dakika kadar yağın iyice emilmesini bekleyin. Son olarak da sıcak su ve şampuan ile saçlarınızı güzelce yıkayarak, badem yağını temizleyin. Eğer badem yağını saçlarınızdan temizlemekte zorlanıyorsanız, yıkama suyuna biraz limon suyu karıştırarak badem yağının daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Haftada bir kez uygulanacak badem yağı, saçlarınızı, yumuşak, parlak ve daha dirençli hale getirecektir.

Badem Yağını Saçtan Çıkarmak İçin

Yağı saçınızdan arıtmak için yıkamadan önce avucunuza biraz saç kremi ve biraz şampuan döküp saçınıza sürün daha sonra suyun altına girin. Eğer badem yağını saçlarınızdan çıkarmakta zorlanıyorsanız saçlarınızı durulamak için kullanacağınız bir kova suyun içine bir adet limon sıkabilirsiniz. Limon, yağı daha kolay çıkaracaktır. Ancak limonlu suyla saçlarınızı duruladıktan sonra güneşe çıkarsanız saçlarınızın rengi açılabilir. Aynı şekilde zor çıkan badem yağı için sirkeli durulama suyu kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder